Cookie elfogadás és tiltás
Termékek Menü

SCALIBOR KUTYANYAKÖRV 48CM

Ár:
7.915 Ft
6.330 Ft
Kedvezmény: 1.585 Ft
Kedvezmény: 20%
Cikkszám: 038877
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Scalibor

Leírás


Kullancs és lepkeszúnyogok ellen 5 hónapig hatásos.

A Scalibor gyógyszeres nyakörv deltametrin hatóanyagának köszönhetően megbízható védelmet nyújt kutyájának kullancsok és a lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) valamint a dalos szúnyog (Culex pipiens pipiens) csípése ellen. Ugyanakkor kutyája védelmet élvez a kullancsok és szúnyogok által terjesztett betegségekkel szemben, a babéziózis, ehrlichiózis, borreliózis, kullancs encephalitis, leismaniózis és dirofilarózis ellen. A Scalibor több szinten fejti ki hatását: Anti - feeding - hatás: A parazitát megakadályozza a vérszívásban Knock - down - hatás: A parazita megbénul Letalis - hatás: A parazita elpusztul A deltametrin a piretroidok csoportjához tartozik, a parazitákat rövid időn belül elpusztítja (inszekticid/akaricid hatás).

Éppen ezért a Gyakorló Állatorvosok Szövetsége (bpt) és a Német Kisállatgyógyászati Társaság útmutatója ajánlja a deltametrin alkalmazását kutyáknál “Kórokozók vérszívó vektorok általi terjesztetésének megakadályozására”. A Scalibor Protectorband felhelyezését követően a hatóanyag egyenletesen eloszlik a kutya bőrén. A parazitáknál már egy rövid ideig tartó kontaktust követően koordinációs zavar, majd bénulás lép fel, majd gyorsan elpusztulnak (knock-down-effektus/taglóhatás). Ezáltal megakadályozható a megtapadás és annak következményeként a kórokozók átvitele, valamint a kórokozók továbbvitele kezeletlen kutyákra és az emberre. Tulajdonságok és a hatóanyaggal szembeni érzékenység

A Scalibor gyógyszeres nyakörv vízálló és a vízzel való esetenkénti érintkezés nem veszélyezteti a nyakörv hatékonyságát. Ugyanakkor a Scalibor gyógyszeres nyakörv fölhelyezését követő első öt napban - a hatóanyag a kutya bőrén történő gyors és egyenletes eloszlása érdekében - meg kell akadályozni, hogy a kutya fürödjön. Ugyanakkor a Scalibor gyógyszeres nyakörv hatékonyságát a vízzel való érintkezés nem csökkenti. Mialatt a Scalibor gyógyszeres nyakörv a kutya parazitáit - kullancs, lepkeszúnyog, valamint dalos szúnyog (Culex pipiens pipiens) - biztonságosan elpusztítja, a kutya nagyon jól tolerálja a nyakörvet, ami úgy a kutya, mint az ember számára szagmentes. Kutyakölyköknél a Scalibor gyógyszeres nyakörv már héthetes kortól alkalmazható, ugyanakkor vemhes és szoptató szukák is hordhatják. Ez a tény is amellett szól, hogy a kutyák nagyon jól tolerálják.

Vizsgálatok azt igazolják, hogy a deltametrin szájon keresztül történő napi bevitele a kutya megsimogatása és a kéz és az ujjak lenyalása után még 100 %-os bevitel esetében is jóval a napi elfogadható érték alatt marad. 48 cm-es nyakörv kis- és közepes testű kutyáknak

Összetétel: - Deltametrin: 0,760 gr - Vivőanyag és színezőanyag ad: 19 gr 65 cm-es nyakörv nagytestű kutyáknak Összetétel: - Deltametrin: 0,760 gr - Vivőanyag és színezőanyag ad: 25 gr

Gyógyszerforma: Gyógyszeres nyakörv.

Célállat: Kutya.

Javallat: Kullancsok és lepkeszúnyogok elpusztítására. Kutyákat 5-6 hónapig védi a kullancsoktól (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) és vérszívó lepkeszúnyogoktól (Phlebotomus perniciosus).

Adagolás: A 48 cm-es nyakörvet kis- és közepes testű kutyákra tegyük.

A 65 cm-es nyakörvet nagytestű kutyákra tegyük. Helyezzük a nyakörvet lazán a kutya nyakára. Egy nyakörv kutyánként.

Alkalmazás módja: Kizárólag külsőleg használható! Vegyük ki a nyakörvet a lezárt csomagolásból. Igazítsuk a nyakörvet az állat nyakára, húzzuk meg, de ne túl szorosra. Két ujjunk férjen el a nyakörv és a nyak között. Csúsztassuk a nyakörvet a csaton keresztül, és az 5 cm-nél hosszabb szabaŹdon álló részt vágjuk le. Alkalmazási útmutató: Vemhesség és laktáció ideje alatt is alkalmazható. A nyakörv viselése idején egyes ritka esetekben kullancsok megtapadása lehetséges. Emiatt a kullancsok és lepkeszúnyogok által közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljesen kizárni.

Ellenjavallat: Héthetes kornál fiatalabb kutyakölykökön nem alkalmazható. Ha a kutyán látható bőrsérülés van, nem alkalmazható. Ne alkalmazza olyan állatokon, amelyek ismerten túlérzékenyek a szintetikus piretroidokra, pl. macska. Nemkívánatos hatás: Ritka esetben a túlérzékenységi reakció lokalizált bőrsérülésekhez és szőrhulláshoz vezethet.

Gyógyszer-kölcsönhatás: Más szerves foszforsav-észter tartalmú ektoparazitikumokkal egyidejűleg nem alkalmazható. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Élelmiszer-termelő állaton nem alkalmazható. Tárolás: +25°C alatti hőmérsékleten tárolandó. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Figyelmeztetés: Tartsuk távol a gyermekektől, különösen, ha 2 év alattiaktól. Ne engedjük, hogy a gyermekek megérintsék, játszanak vele vagy szájukba vegyék a nyakörvet. Kerüljük el, hogy kisgyermekek hosszasan érintkezzenek a nyakörvvel, pl. együttalvás a nyakörvet viselő kedvenc kutyával. Felhasználásig tartsuk a nyakörvet lezárva az eredeti csomagolásban.

A nyakörv teljes hatékonyságát a felhelyezés után egy héttel éri el, ezért, ha az állatok fertőzött helyre kerülnek, akkor a nyakörvet ezt megelőzően egy héttel fel kell tenni rájuk. A vízzel való esetenkénti érintkezés nem csökkenti a nyakörv hatékonyságát, de úszás és fürdetés előtt le kell venni, mivel a hatóanyag ártalmas a halakra és más vízi élőlényekre. A nyakörv viselésének első öt napján meg kell akadályozni, hogy a kutyák vízben ússzanak. Ha a kutya véletlenül megenné a nyakörvet, a következő tünetekre lehet számítani: inkordinált mozgás, remegés, nyálzás, a hátsórész merevsége. Ezek a tünetek rendszerint 48 órán belül elmúlnak.

Túladagoláskor a diazepám tüneti kezelésre használható, ha szükséges. Munkavédelmi óvórendszabályok: A nyakörv megfogása után hideg vízzel és szappannal mossunk kezet. Ne alkalmazza ezt a terméket, ha a felhelyező személy allergiás a trifenil-foszfátra.

Kiszerelés: - Kis- és közepes testű kutyáknak részére 48 cm-es nyakörv papírból, alumíniumból, poliészterből és polietilénből készült tasakban és kartondobozban.

Fehér színű. - Nagykutyák részére 65 cm-es nyakörv papírból, alumíniumból, poliészterből és polietilénből készült tasakban és kartondobozban. 

Eltarthatóság: A gyártástól számított 36 hónapig, felhasználható a csomagoláson feltüntetett időpontig. Törzskönyvi szám: 359/2004 FVM

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek